Pistellään! -tunnelmia tammikuulta 2016

Tässä tulee pieni blogaus tammikuisesta craftivismitapaamisesta! Utopia Helsinki nimittäin kutsui koolle feministisiä käsityöharrastajia kaksipäiväiseen Pistellään! -nimiseen tapaamiseen 13.-14.1.2016.

Utopian piirissä on useita käsitöistä kiinnostuneita ihmisiä, joiden ansiosta meillä on yhä toiminnassa oleva Radikaalit ristipistot -ryhmä (https://www.facebook.com/events/950201271724636/). Utopia-jengiä kiinnostavat käsityön vaikuttavat ja radikaalit mahdollisuudet. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi antirasististen iskulauseiden ompelemista, neulegraffitien virittelyä katukuvaan, tai sitä, että vähäpätöiseksi (naisten) puuhasteluksi miellettyä käsityöharrastusta pyritään tekemään saavutettavaksi ja cooliksi mm. taitotasosta ja sukupuolesta riippumatta. Listaa voi jatkaa!

Koska halusimme syventää ajatuksiamme käsityöaktivismista sekä kutsua koolle muita aiheesta kiinnostuneita, päätimme hakea residenssiä Naisasialiitto Unionin vuotuisessa haussa. (Ks. viimevuotiset hakuohjeet: https://www.facebook.com/events/1454874294813267/) Kiitos siis Unionille, että saimme mahdollisuuden järjestää tapahtuman hemaisevassa merenrantahuvilassanne!

Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui reilut 30 ihmistä, muutama craftivismi saapui Helsingin ulkopuoleltakin. Olimme tapahtumakutsussa kertoneet, että osallistujat saavat esitellä ideoitaan ja projektejaan, ja saimmekin kuulla mm. Espanjassa toteutetusta neulegraffitiprojektista ja Kalasataman metroaseman unelma-aiheisista neuleaidoista. Korjaussarja- sekä Concreatives -kollektiivit kertoivat tekemisistään ja craftivistisista ajatuksistaan.

Mietimme porukalla, miten saisimme yhdistettyä voimamme, ja päätimme perustaa feministisen craftivismi- ja käsityökollektiivin, jonka nimi on (ainakin toistaiseksi) Pistellään! Kollektiiville on perustettu Facebook-ryhmä, johon voivat liittyä kaikki feminismin ja käsitöiden ystävät: https://www.facebook.com/groups/160943190941130/ Tarkoitus on miettiä lisää hauskaa ja vaikuttavaa tekemistä jatkossakin.

Historiallisessa huvilarakennuksessa oli ainutlaatuinen tunnelma, joka välittyy näistä Aino Lepistön valokuvista! Kiitos kaikille paikalla olleille!

Jätä kommentti

Kategoria(t): tapahtumat, Utopia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s