Utopia Helsinki käynnistelee kuorotoimintaa

Laulaminen on ihanaa, joten Utopia Helsinki haluaa laulaa yhdessä queerfeministisen Q-kuoron kanssa. Q-kuoro on porukka laulamisesta ja muustakin luovasta äänenkäytöstä kiinnostuneita ihmisiä, jotka ovat kokoontuneet treenailemaan vuodesta 2012 alkaen. Kuoron majapaikka on ollut yleensä Harjun nuorisotalo Kalliossa.

Q-kuoro ei vaadi laulajiltaan aiempaa laulutaustaa, eikä tavoitteena ole niinkään ”oikein” laulaminen vaan hyvä olo laulamisen ja muun äänenkäytön kautta.

Queerfeministinen lähtökohta läpäisee kuoron toiminnan. Mukana olijoiden sukupuolesta (esimerkiksi siitä, laulaako joku mies- tai naisääntä) ei tehdä oletuksia. Laulujen valintaan halutaan myös kiinnittää huomiota. Kuorolaiset ovat miettineet, miten lauluja voisi ”queeriyttää” muokkaamalla sanoituksia pois hetero- tai cis-normatiivisuudesta.

Q-kuoro on elänyt nyt hiljaiseloa, koska emme ole löytäneet kuorolle vetäjää. Emme tarvitse välttämättä kouluttautunutta kuoronjohtajaa, vaan tärkeintä on, että ohjaaja pitää opettamisesta ja ymmärtää kuoron toiminnan lähtökohdat. Kuoron ohjaajalle pystytään maksamaan pientä palkkiota.

Jos tiedät jonkun, joka voisi sopia Q-kuoron ohjaajaksi, ota yhteyttä! Osoitteemme on utopiahelsinki@gmail.com.

Kuoron seuraava tapaaminen on maanantaina 16.9. klo 17-19 Harjun nuorisotalolla. Tervetuloa kuulemaan lisää Q-kuorosta ja ideoimaan, millaista yhteistyötä kuoro tulee tekemään Utopia Helsingin kanssa. Jos et ehdi tällä kertaa paikalle, ota yhteyttä Utopian meiliin!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Q-kuoro, Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s