Utopiapajat alkavat helmikuussa!

UTOPIAPAJAT
 
Kulttuurikollektiivi Utopia Helsingin järjestämissä Utopiapajoissa tarkastellaan vammaispoliittisen, queerin ja feministisen aktivismin näkökulmia, uusia tuulia ja koeteltuja  käytäntöjä. Tule kuulemaan, keskustelemaan ja pohtimaan ja ehdottamaan uusia avauksia! Utopiapajat ovat kaikille avoimia ja esteettömiä tapahtumia.
 
Ensimmäinen Utopiapaja kokoontuu Rikhardinkadu kirjastolla, seuraavat pajat pidetään kevään aikana Vallilan kirjastossa (Päijänteentie 5, Helsinki). Tarkemmat tiedot pajojen aikataulusta ja sisällöstä päivitetään lähiaikoina  Utopia Helsingin sivuille:
 
utopiahelsinki.wordpress.com
facebook.com/utopiahelsinki
 
___
 
Tiistaina 26.2. klo 17-19 Crip-teoria – kriittinen vammaistutkimus
Rikhardinkadun kirjasto (Rikhardinkatu 3, Helsinki), seminaarihuone
 
Robert McRuer mullisti vammaistutkimuksen kenttää vajaa vuosikymmen sitten crip-teoriaa käsittelevällä kirjallaan. ”Crip” kääntyy suomeksi esimerkiksi ”rammaksi”.
 
Mistä McRuerin tutkimuksessa oli kyse? Mitä crip on vammaistutkimuksen kentällä nykyään? Miten crip ja queer liittyvät toisiinsa? Entä millaista on crip-aktivismi? 
 
Aihetta tutkinut Elina Vaahtera (FM, tohtorikoulutettava) johdattelee keskusteluun crip-teorian ja -aktivismin mahdollisuuksista.
 
 
___
 
Tulevien Utopiapajojen aiheita ovan muun muassa:
 
Selkokieli
Miten selkokielellä viestitään? Miksi selkokieli on tarpeellista? Eliisa Uotila Selkokeskuksesta kertoo meile selkokielen käytöstä kirjoittamisessa ja vuorovaikutuksessa.
 
Turvallinen tila
Mitä on turvallisemman tilan politiikka? Miten luodaan yleisötapahtumiin osallistujille kokemus turvallisuuden tunteesta, yhteisöllisyydestä ja tilan hallinnasta? Utopian aktiivit alustavat aiheesta.
Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): utopiapaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s