Nantes-raporttia

Nyt vihdoin sitä matkapäiväkirjaa Nantesista. Allekirjoittanut eli Aikku sekä toinen Utopia-aktiivi, Atlas, olivat siis Creative Generations -foorumissa 19.-23. lokakuuta. Levitimme Utopian ilosanomaa ranskalaisille ja foorumin muille osanottajille, joita oli siis useimmista Euroopan maista. Kuvasimme jonkun verran vanhalla powershotillani, tässä ohessa kuvia matkan enemmän tai vähemmän olennaisista vaiheista. Kannattaa lukea, koska loppupuolella on kuva letusta!

Matkanteko vei sekä tulo- että menosuuntaan melkein koko päivän, koska Pariisiin lennon jälkeen istuimme junassa vielä kolme tuntia. Menomatkalla taisi olla vielä vaihto Amsterdamissakin! Siellä kentän yllä oli ukonilma, siihen koneeseen, johon meidän piti vaihtaa, oli iskenyt salama! Onneksi ketään ei ollut silloin kai koneessa! Ehdimme viivästyksestä huolimatta Nantesin-junaan ja saimme odotteluaikana virkistävää juomatarjoiluakin.

Nantes on Ranskan kuudenneksi suurin kaupunki, mutta ei se mitenkään valtaisalta tuntunut. Vaikka emmehän me kovin laajalla alueella ehtineet liikkumaan. Päivät olivat aamusta iltaan täynnä ohjelmaa, erilaista workshoppia erilaisissa ryhmissä. Välillä otimme hieman omaa lomaa, jotta näkisimme kaupunkia… Olin Ranskassa ensimmäistä kertaakin!


Foorumin tapahtumapaikka oli tällainen sali kaupungintalolla. Vähän kuin euroviisuissa, kuten yksi järjestäjistä sanoi. Luulen, että oranssi on Nantesin tunnusväri.


Foorumi alkoi siten, että kaikki osallistujat esittelivät oman projektinsa: aikaa oli käytettävissä 5 minuuttia. Se oli aika jännittävää, minkä voi ehkä päätellä Utopia-delegaation ilmeistä tässä kuvassa!


Mietimme yhdessä ryhmätyössä Euroopan tämänhetkisiä ongelmia, ja yritimmepä nimetä ratkaisujakin. Pöydän ääressä Atlas sekä Kieran, joka edusti Nantesissa toista suomalaista ryhmää, kaupunkiympäristön kehittämisprojekti Sun Cityä. He järkkäsivät kesällä tapahtumia Kalasatamassa, toivottavasti toiminta jatkuu!


Atlas määrää! Tällaista sanalistaa saatiin aikaan keskustelujen jälkeen. Tämän pohjalta tehtiin vielä lyhyt video, mutta se ei tietääkseni ole netissä. Foorumin osallistujat ponnistivat aika vaihtelevista lähtökohdista, jotkut tekivät projektiaan ansiotyönä, jotkut harrastuspohjalta. Utopia sai uteliaan vastaanoton, ja kyllä se nousikin konferenssissa esiin poikkeuksellisen rohkeana ja radikaalina toimintana! Meistä oltiin kiinnostuneita. Olen tästä ylpeä ❤


Pari sanaa ruoasta. Ranskassa ei ole helppoa olla kasvissyöjä, vegaanina olemisesta puhumattakaan. Kaikessa, mitä söimme, taisi olla porkkanaraastetta! Se oli parhaimmillaan kyllä yrteillä ja kastikkeella maustettua, mutta silti… Kyllä kunnon kasvisruoka on muutakin kuin pelkkää salaattia. Hotellin aamiaisella tapasin tällaisen reippaan letun, joka täytyi välttämättä kuvata.


Retkeilimme isoon kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa oli hieno kasvilabyrintti, siellä pystyi oikeasti vaeltamaan pikku käytävissä! Aurinkokin paistoi.


Iltaohjelmat olivat tällaista yhdessä syömistä, juomista ja verkostoitumista. Yritin opettaa tuota valkopipoista tyttöä sanomaan ”vesihiisi sihisi hississä” ja harjoittelin jotain vastaavaa lausetta tsekiksi, kumma kun ei nyt palaudu mieleen.


Lauantai-iltana päätöskemuissa esiintyi hieno poetry slam / räppityyppi, kongolaissyntyinen Nina Kibuanda, hän on tulossa ilmeisesti alkukeväällä esiintymään Suomeenkin! Suosittelen tsekkaamaan: http://www.facebook.com/pages/Nina-Kibuanda/188016561217554?sk=info


Tässä heilutellaan tallustamisesta väsyneitä jalkoja jokivarren laiturilla. Oli antoisa matka!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s